De tuintrends van 2018

Het weer werkt niet echt mee om al na te denken over de (her)inrichting van je tuin, maar voor je het weet is de lente begonnen en ben je te laat. Want bij de eerste zonnestraal wil jij natuurlijk direct plaats kunnen nemen in je nieuwe loungestoel. Maar waar moet je eigenlijk op letten dit jaar? Wat zijn de tuintrends van 2018?

  1. Tuinstijlen

De industriële trend is al een tijdje bekend in de interieurwereld, maar ook in de tuin worden deze materialen steeds meer gebruikt. Het zorgt er namelijk voor dat de tuin echt een verlengstuk wordt van het huis. Ook komen er steeds vaker hand-made producten terug in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfgemaakte potten, vazen en bakken.

  1. Materialen en vormen

Bij de industriële trend hoort ook robuust staal en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan natuursteen, marmer, teakhout en riet. Dit zal je ook steeds vaker terug gaan zien in tuinmeubelen en woonaccessoires. Ook in de vormen zien we veranderingen. Er komen steeds meer ronde of ovale tafels, wat de strakke lijnen in de tuin breekt. Dit zorgt voor meer sfeer en gezelligheid.

  1. Trendkleuren

Bruin en wit worden dit jaar het nieuwe zwart. Veel tuin- en loungesets zijn al verkrijgbaar in deze kleuren. Wit gaat goed samen met natuurlijke en felle kleuren. De felle kleuren worden vaak gebruikt voor de accessoires, bijvoorbeeld vaasjes, kandelaars, kleedjes en kussens.

  1. Leefgenot

2018 zal in het teken staan van genieten en dat is ook weer terug te zien in de tuin. We willen meer ontspannen en buiten zijn en daarom zal er meer worden geïnvesteerd in een buitenruimte zoals een buitendouche, sauna of tuinhuis. Ook het samenzijn met vrienden en familie kan je makkelijk verplaatsen richting de tuin door middel van de juiste tuinmeubelen. Er zijn fijne tuinsets verkrijgbaar die om te bouwen zijn voor elke gelegenheid. Met de buitenkeuken maakt de zomerse barbecue plaats voor culinaire genotsmomenten.

Is jouw tuin klaar voor 2018?