Wat zijn de beste siergrassen voor in mijn tuin?

Heeft u zin om uw tuin eens op te fleuren met mooie siergrassen? Dan heeft u de keuze uit veel verschillende soorten. Het is daarom ook lastig om een juiste keuze te maken uit het grote aanbod dat u voorgeschoteld krijgt. Daarom hebben wij een top 5 voor u opgesteld waardoor het eenvoudiger voor u wordt om het juiste siergras aan te schaffen.

1. Vedergras

Een heel populair siergras is Vedergras. De plant heeft een zeer zachte uitstraling. Daarnaast zien de pluimen er erg fraai uit. Deze soort siergras is zeker aan te raden, u kunt hiermee uw tuin erg leuk opfleuren.

2. Pijpenstrootje

Houdt u van vrolijke planten? Dan zijn de siergrassen Pijpenstrootje echt iets voor u. De plant produceert erg veel pollen en is het mooist wanneer de siergras in bloei staat. De bloeitijd is meestal in augustus of september.

3. Japanse Slangenbaard

De Japanse Slangenbaard is niet meteen de eerste siergras waar u waarschijnlijk aan denkt. Toch wordt deze steeds populairder. De Japanse Slangenbaard is zwart van kleur, desondanks zeker een aanwinst voor uw tuin deze zomer. Daarbij komt dat de lamp erg lang blijft groeien, dit houdt in dat u zeker tot de wintermaanden kunt genieten van siergras in uw tuin.

4. Struisriet

De naam zegt het eigenlijk al: deze plant lijkt erg op riet. De plant wordt vaak als erg decoratief gezien, zeker een aanrader voor in uw tuin. In de herfst kleuren de takken van deze siergras goudbruin, dit is erg mooi om te zien.

5. Blauw schapengras

Wilt u uw tuin voorzien van mooie blauwe kleuren? Dan is Blauw Schapengras iets voor uw tuin. Het is een zeer mooi siergras welke eigenlijk wel past in de meeste tuinen. Zeker het overwegen waard voor komende zomer! Uw tuin in ieder geval opfleuren van deze siergrassen.